Poradnik ”Żywienie dzieci w żłobkach”

Poradnik przeznaczony jest dla osób odpowiedzialnych za organizację żywienia dzieci w placówkach opieki nad dziećmi do 3 lat, jak również specjalistów sprawujących codzienną opiekę zdrowotną nad najmłodszymi w zakresie żywienia, takich jak: dietetycy, lekarze, pielęgniarki i położne.

Autorami opracowania pt.: „Żywienie dzieci w żłobkach. Praktyczne wprowadzenie aktualnych norm i zaleceń” są:

  • prof. nadzw. dr hab. n. med. Halina Weker, Instytut Matki i Dziecka, członek Stowarzyszenia „Zdrowe Pokolenia”
  • prof. dr hab. n. biol. Jadwiga Charzewska, Instytut Żywności i Żywienia, członek Stowarzyszenia „Zdrowe Pokolenia”
  • prof. dr hab. n. med. Piotr Socha, Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”, członek Zarządu „Zdrowe Pokolenia”
  • dr inż. Anna Stolarczyk, Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”, członek Stowarzyszenia „Zdrowe Pokolenia”
  • mgr inż. Agnieszka Domańska, Zespół Żłobków Miasta Stołecznego Warszawy
  • mgr inż. Agnieszka Jeziórska, Miejski Zespół Żłobków w Lublinie
  • mgr Nina Wojtyra, Stowarzyszenie Edukatorów Żywieniowych „Zdrowo Jemy, Zdrowo Rośniemy”

Za recenzję merytoryczną odpowiada dr hab. prof. nadzw. SGGW Jadwiga Hamułka.

Publikacja składa się z dwóch części:

Rozdział I: Zasady żywienia małych dzieci – podstawy teoretyczne.

Rozdział II: Praktyczne aspekty organizacji żywienia w żłobkach.

Załącznik:

1.    Żywienie dzieci w żłobkach. Praktyczne wprowadzenie aktualnych norm i zaleceń

Witryna

Odsłon artykułów:
863846

Media społecznościowe

Kontakt

tel.: (+48) 222 500 115

fax: 18 266-97-77

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2024  Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nowym Targu